FitLine Activize – Energiaa tehopaketissa

FitLine Activize Oxyplus on yksi FitLine-tuoteperheen suosituimmista tuotteista. Kyseessä on ravintolisävalmiste, joka sisältää kaikkia B-ryhmän vitamiineja, C-vitamiinia, ruskoleväuutetta ja suoraan kasvista uutettua guaranaa, joka tehostaa B-vitamiinien imeytymistä. Activize on tarkoitettu tuomaan käyttäjälleen lisäenergiaa, tehostamaan tämän aineenvaihduntaa, vähentämään uupumusta ja edistämään hermoston toimintaa.

Kerroin aiemmin saaneeni lisäpuhtia fitskujen löytämisen jälkeen. Activize on tässä isossa roolissa. Katsotaanpa mitä ainesosia Activize sisältää ja mitä vaikutuksia näillä on ihmisen elimistöön.

  • C-vitamiini toimii antioksidanttina, edistää kalsiumin ja B-vitamiinien imeytymistä ja paljon muuta. C-vitamiinin heikko saanti näkyy yleensä väsymyksenä ja heikkouden olotilana.
  • Niasiini eli B3-vitamiini tukee solujen aineenvaihduntaa ja hermoston toimintaa. Nykyään harvinainen puutostauti tunnetaan nimellä pellagra.
  • Pantoteenihappo eli B5-vitamiini vaikuttaa energia-aineenvaihduntaan, ihon toimintaan ja terveyteen sekä steroidihormonien muodostumiseen.
  • B6-vitamiini eli pyridoksiini on välttämätön vitamiini, joka on osassa monissa kehon kemiallisissa reaktioissa. Puutosoireita ovat mm. väsymys, pahoinvointi, ärtyneisyys ja masennus ja anemia.
  • B2-vitamiini eli riboflaviini on aineenvaihdunnalle välttämätön ja tärkeä ihon, kynsien ja hiusten terveydelle, sekä yleiselle hyvinvoinnille.
  • B1-vitamiini eli tiamiini on välttämätön vitamiini, jota tarvitaan ravinnon muuntamiseen energiaksi. Sen puutteessa palorypälehappoa kasaantuu kudoksiin, aiheuttaen väsymystä, ärtyneisyyttä, hermosärkyä ja pahimmillaan beriberitautia.
  • Foolihappo eli B9-vitamiini toimii yhdessä B12-vitamiinin kanssa, on osa punasolujen muodostuksessa ja vähentää raskauteen liittyviä komplikaatioita naisen kehossa.
  • Biotiini eli B7-vitamiini osallistuu moniin kehon kemiallisiin prosesseihin, esimerkiksi hiilihydraattien ja rasvojen aineenvaihduntaan.
  • B12-vitamiini eli kobalamiini on tärkeä uusiutuvien solujen (kuten valko- ja punsaolut) muodostuksessa sekä hermosolujen toiminnassa. Puutostila aiheuttaa erilaisia oireita hermostossa, puutuneisuudesta lihasheikkouteen ja pahimmillaan vakaviinkin vaurioihin.
  • Kofeiini on suomalaisille hyvinkin tuttu hermostoa ja aineenvaihduntaa kiihdyttävä piriste. Activizen kofeiini tulee suoraan Etelä-Amerikassa viljellystä guarana-kasvista.

Näistä voi nähdä, mihin Activizen energiaa tuova vaikutus tulee. B-vitamiinit pitävät aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa ja muita prosesseja kunnossa. Kun näitä saa tarpeeksi, on mieli virkeä, muisti terävä ja olo pirteä. C-vitamiinit auttavat B-vitamiineja imeytymään muiden vaikutusten ohessa. Kofeiini ei ole välttämätön aine, mutta sen piristävä vaikutus on kiistämätön.

fitline activize

Fakta on, että hyvin suunniteltu ja tasapainotettu ruokavalio kattaa suurimman osan B-vitamiinien saannista. Valitettavasti kaikilla ei välttämättä ole aikaa tai intoa panostaa oikeasti terveelliseen ruokavalioon. Monet teolliset ruoatkin ovat valitettavan ravinneköyhiä. Tällaisissa tapauksissa voi esiintyä B-vitamiinin puutosoireita. Kaiken lisäksi monet elimistöä kuormittavat asiat kuluttavat B-vitamiineja tehokkaasti, fyysisestä rasituksesta ja stressistä, alkoholiin ja tupakkaan. Jatkuvasti kuulee siitä, kuinka työkaverit, tutu ja muut ovat väsyneitä, alakuloisia ja turhautuneita; uskon, että tämä voi osittain johtua tyhjentyneistä B-vitamiinivarastoista.

Monet Activizea kokeilleet ovat huomanneet sen piristävän vaikutuksen. Näin Jenni Mutka kommentoi tuotetta blogissaan:

”Aina aamujuoman (Basics + Activizer) jälkeen mun kasvot, rinta ja kädet hehkuu hetken aikaa punaisina kun verenkierto tehostuu. Kihelmöivä tunne valtaa koko kropan. Sitä kutsutaan ”fläsäriksi”. Oikein tunteen miten pääkoppa ja keho herää päivään. Aamutreenit menee ihan leijaillen sen jälkeen.”

Olen itsekin huomannut Activizen toimivan erinomaisesti nimenomaan aamuisena herätyksenä, kahvin korvikkeena. Kolme mitallista jauhetta veteen sekoitettuna riittää helposti koko päiväksi.  Tietysti väsymyksen iskiessä voi ottaa hieman lisää, jos siltä tuntuu. Niasiini voi tosiaankin aiheuttaa ihon punastumista ja kihelmöintiä, mikä johtuu suonten avautumisesta, mutta tämä menee nopeasti ohitse eikä ole vaarallista. Lisävesi ehkäisee tätäkin reaktiota. Kannattaa aina kuitenkin noudattaa purkin ohjeita ja/tai seurata omia fiiliksiään; kaikkien kehot ovat erilaisia. Erikoisruokavalioiden/tai -terveydentilojen kohdalla kannattaa aina konsultoida lääkäriään.

Suosittelen Activizea kaikille lisäpuhtia kaipaaville. Jos aamuvuorot ahdistaa, niin tällä kyllä piristyy takuuvarmasti!

activize oxyplus