FitLine-tuotteet laihduttamisen tukemiseen

Hei!

Olen saanut muutamia tiedusteluja FitLine-tuotteiden käytöstä laihdutuskuurin aikana. Ensinnäkin, onko niistä hyötyä ja toiseksi, mitkä tuotteet ovat tähän käyttöön parhaita? Vaikka olen muutaman kerran juuri tämän aiheen maininnut aiemminkin, voisin tässä artikkelissa kerrata asiaa ja listata nämä FitLinen painonhallintaa tukevat tuotteet ja millä tavalla ne auttavat painon pudottamisessa. FitLine-tuotteet voit ostaa jälleenmyyjiltä tai suoraan PM-Internationalilta.

FitLine painonhallintaa tukevat tuotteet:

 • ProShape All-in-1 on proteiinipitoinen ateriankorvikkeena toimiva pirtelö, joka valmistetaan itse jauheesta. ProShape sopii kaikille painosta huolimatta. Kyseessä ei ole mikään aivan tavanomainen kaupan hyllyltä ostettava palautusjuoma, vaan se sisältää monia ihmisen hyvinvoinnille tärkeitä aineita, joita laihduttajan on hyvä saada rajoittuneesta ruokavaliosta huolimatta. ProShape sisältää mm. 12 eri vitamiinia ja päälle kymmenen hiven- ja kivennäisainetta sekä 30 grammaa proteiinia per 100 grammaa jauhetta. Jauhe on lisäksi valmistettu laadukkaista raaka-aineista. All-in-1 on saatavilla viidessä eri maussa.
 • ProShape 2 go Berry Crunch on marjamyslinmakuinen ateriankorvikepatukka, joka on valmistettu ProSHape All-in-1 reseptillä. Patukka sisältää siis samat mineraalit, vitamiinit ja proteiinit kuin yllä mainittu pirtelö. 2-go on hyvä vaihtoehto niille, jotka ovat paljon liikkeessä tai joille pirtelö ei esim. koostumukseltaan kelpaa. Patukka toimiikin erinomaisesti terveellisenä välipalana.
 •  FitLine Slim on FitLinen toinen ateriankorvikepatukka, joka on tosin tarkoitettu nimenomaan vähäkalorisen ruokavalion tukemiseen. Yksi 60 gramman patukka sisältää vain 247 kilokaloria ja korvaa yhden aterian, sisältäen noin kolmasosan tärkeimpien vitamiinien ja mineraalien päiväsaantisuosituksesta sekä 16 grammaa proteiinia ja 32 grammaa hiilihydraatteja. Makuja ovat chili-suklaa ja valkoinen suklaa.
 • Pro B4 FitLine jogurtti on jo blogissa käsitelty tarkemmin. Lyhyesti sanottuna, kyseessä on itsevalmistettava juokseva/kiinteä (oman maun mukaan) jogurtti, joka sisältää ryhmän vatsan ja suoliston toiminnalle suotuisia probioottisia maitohappobakteereita sekä kuituja. Nämä auttavat suolistoa toimimaan paremmin ja kasvattavat ihmiselle hyödyllistä bakteerikantaa elimistössä. Vaikka jogurtti ei suoraan auta polttamaan rasvaa tai mitään vastaavaa, se kuitenkin tukee vatsan toimintaa monipuolisesti ja lisää kylläisyyden tunnetta kuiduilla.
 • HerbaSlim on FitLine-tuoteperheen oma yrttitee. Tee on valikoiduista, yhdessä toimivista ainesosista tehty kofeiiniton tee, joka tukee munuaisten normaalia toimintaa ja kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä tukee kehon luonnollista nestetasapainoa. HerbaSlim auttaa puhdistamaan elimistöä turhasta kuonasta ja happamuuksista ja sen aineenvaihduntaa tehostava vaikutus voi tuoda pientä lisäbuustia painonpudotukseen.
 •  D-Drink on FitLinen oma detox- tai puhdistusjuoma, joka on valmistettu yrteistä ja muista luonnollisista ainesosista. Juomaa nautitaan vain kahden viikon mittaisissa kuureissa, korkeintaan pari kertaa vuodessa. Detox tarkoittaa kehon puhdistusta sen toimintaa haittaavasta kuonasta. Tämä auttaa elimistöä toimimaan paremmin, jonka jälkeen laihduttaminenkin on asteen helpompaa ja tehokkaampaa.
 • Viimeiseksi mainittakoon klassinen Optimaalisetti, eli päivittäiseen käyttöön tarkoitettu paketti ravintoainejauheita. Pakettiin kuuluvat tuotteet ovat Activize, Restorate ja Basics. Optimaalisetin avulla on helppo varmistaa kaikkien tärkeimpien vitamiinien ja muiden ravintoaineiden saanti. Tämä on tärkeää varsinkin laihduttavilla, sillä ruoan vähentäminen ja lisääntynyt fyysinen aktiivisuus (plus mahdollinen stressi) nostaa nopeasti ravinteiden saannin tarvetta.

Tässä oli siis listattuna FitLinen tuotteita, jotka enemmän tai vähemmän voivat auttaa painonhallinnassa. Tietenkin laihduttamisessa ovat aina pääosassa a) tasapainoinen ruokavalio ja b) riittävä liikunta sekä lisäksi c) riittävä lepo. Mikään ihmetuote tai konsti ei näitä korvaa.

FitLinen tuotteet on tarkoitettu muiden terveellisten elintapojen tueksi ja ne mahdollistavat eri ravintoaineiden säännöllisen ja tasaisen saannin, päivittäin. Varsinaista ravintoa tai siis ruokaa ne eivät ole. Pienenä poikkeuksena ovat nuo ateriankorvikepatukat, jotka nimensä mukaan auttavat korvaamaan yksittäisiä aterioita vähäkalorisella välipalalla. Niitäkään ei voi neljä päivässä syödä, tai ainakaan kannata. D-Drink ja HerbaSlim eivät suoraan auta laihduttamisessa eivätkä korvaa aterioita, mutta ne voivat auttaa elimistöä toimimaan tehokkaammin ja näin auttaa sinua saamaan enemmän tuloksia vähemmällä rasituksella.

FitLine Fitness Drink – Nesteytystä ja mineraaleja

fitline fitness drink

Kaikki tietävät, että nesteytys on tärkeää kun urheilee tai kuntoilee. Hikoilussa menetetty neste täytyy korvata, jotta suoritusta pystyy jatkamaan sopivalla teholla ja ettei vahingossa pääse pyörtymään. Perinteisesti vesi riittää hyvin tähän tarpeeseen, mutta se ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Tämä johtuu siitä, että keho menettää hien mukana myös muita aineita veden lisäksi, kuten erilaisia hiven- ja kivennäisaineita ja elektrolyyttejä. Nämäkin aineet ovat tärkeitä parhaimman mahdollisen fyysisen suorituksen kannalta. Tätä varten on kehitetty ns. isotonisia juomia, jota myös urheilujuomiksi kutsutaan. Nämä eivät siis ole palautusjuomia, vaan suorituksen aikana nautittavia juomia.

Isotonisuus tarkoittaa sitä, että juoma sisältää sokereita sekä hiven- ja kivennäisaineita sen verran, että määrä vastaa elimistön keskimääräisiä arvoja. Tällainen juoma sopii energiamäärältään noin tunnin pituiseen urheilusuoritukseen. Kerron nyt tässä hieman lisää FitLinen omasta isotonisesta urheilujuomasta, Fitness Drinkistä.

Mikä on FitLine Fitness-Drink?

FitLine Fitness-Drink on urheilujuoma, joka sisältää joukon mineraaleja ja vitamiineja, sokereita ja elektrolyyttejä ja joka NTC-menetelmää hyödyntäen auttaa korvaamaan urheillessa menetettyjä nesteitä, energiaa sekä ravinteita. Fitness-Drink auttaakin niin suorituksen aikana kun sen jälkeen parhaimman hyödyn saamiseen liikunnasta, paremmin kuin pelkkä vesi. Suorituksen tulee kuitenkin olla tarpeeksi pitkäkestoista tai rasittavaa, jotta juoman nauttiminen on tarpeellista. Tästä syystä Fitness Drinkkiä suositellaan varsinkin urheilijoille, eikä esim. kevyttä hyötyliikuntaa varten.

fitness drink

Paljon hivenaineita ja vitamiineja

Fitness-Drink sisältää mm. kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia.  Kalium on tarpeellista lihasten kasvulle ja ylläpitämiselle sekä luuston kestävyydelle. Samoin kalsium on hyödyllistä luustolle. Magnesium on hyvin tärkeää fyysisten suoritusten kanssa, sillä se muodostaa ATP:ta, mahdollistaen lihasten supistumisen sekä tukee hermostollista toimintaa, mikä on varsinkin rankoissa suorituskissa tärkeää.

Näiden lisäksi Fitness-Drink sisältää jokaista B-ryhmän vitamiinia sekä A-, C- ja E-vitamiineja. Nämä ovat kaikki monella tapaa tärkeitä ja hyödyllisiä elimistömme toiminnalle, vaikka ne eivät varsinaista suoritusta parantaisikaan. Vitamiinitasapaino yleisesti on tärkeää, jotta keho voi mahdollisimman hyvin; jos jonkin tärkeän vitamiinin tasot ovat alhaiset, tämä tulee vaikuttamaan suoriutumiseen. B6-vitamiini kyllä auttaa proteiinin muodostuksessa, joka on lihaksistolle tärkeää.

100g FitLine Fitness-Drink sisältö:

 • Kalium: 1000 mg (300mg per annos)
 • Kalsium: 840 mg (252 mg per annos)
 • Magnesium: 380 mg (114 mg per annos)
 • Kloridi: 667 mg (200 mg per annos)
 • Fosfori: 700 mg (210 mg per annos)
 • A-vitamiini: 1110 µg (333 µg per annos)
 • C-vitamiini: 267 mg (80 mg per annos)
 • E-vitamiini: 40 mg (12 mg per annos)
 • Niasiini: 53 mg (16 mg per annos)
 • Pantoteenihappo: 20 mg (6 mg per annos)
 • B6-vitamiini: 4,7 mg (1,4 mg per annos)
 • Tiamiini: 3,7 mg (1,1 mg per annos)
 • Ribo­flaviini: 4,7 mg (1,4 mg per annos)
 • Foolihappo: 667 µg (200 µg per annos)
 • Biotiini: 167 µg (50 µg per annos)
 • B12-vitamiini: 8,3 µg (2,5 µg per annos)

Fitness-Drinkin käyttö & kokemuksia

Fitness Drink on siis jauhetta, jota sekoitetaan veteen. Jauhe tulee annospusseissa, joten annostelu ei ole vaikeaa. Yksi pussillinen päivässä urheilun yhteydessä riittää hyvin. Yksi pussi sisältää 30g jauhetta ja se tulee sekoittaa väh. puoleen litraan vettä. Juomaa voi sitten nauttia hiljalleen suorituksen aikana, tarpeen mukaan.

Annettua ohjeistusannostusta ei saa ylittää. Tuotetta ei ole tarkoitettu lapsille, vaan sen sisältö on mitoitettu aikuisen ihmisen tarpeen kannalta.

FitLinen urheilujuoma on mielestäni hyvänmakuista, selvä raikas appelsiini. Olen käyttänyt drinksua pari kertaa lenkillä ja salitreenin aikana ja tuntui kyllä toimivan. Puhtia riittää niin treenin aikana ja tuntuu siltä, että palautuisin myös hieman nopeammin… ei ole aivan yhtä puhki kuin yleensä! Huomasin myös yhtä toista bloggaajaa seuratessani hänen kokeilleen erilaisia fitskuja, Fitness-Drink mukaan lukien. Käykää vaikka lukemaan hänen mietteittään – ihan hyviä treeniohjeita kaiken lisäksi!

Terkkuja!

FitLine Omega 3 Vegan – Rasvahappoja levästä

fitline omega 3 vegan

Omega-3 -rasvahapot ovat niitä aineita, joiden terveyshyödyistä ollaan oltu tietoisia jo pitkään. Tästä syystä niitä tupataan nykyään jopa lisäämään ruokiin ja juomiin. Perinteisin omega-3:n lähde on kuitenkin kala ja niistä saatu kuuluisan pahanmakuinen kalanmaksaöljy. Näistä tehtyjä pillereitäkin saa ostettua ruokakaupasta. PM-International on nyt tuonut markkinoille hyvänmakuisen vaihtoehdon, joka sopii myös vegaaneille.

omega 3

Mitä tarkoittaa omega-3?

Omega-3-rasvahapot on ns. monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka vaikuttavat positiivisesti monien elimistön osien hyvinvointiin, mm. sydämen, verisuoniston, hermoston, rauhasten sekä aivojen toimintaan. Rasvahappojen riittävä saanti on yhdistetty niin sydäntautien välttämiseen, kolesterolin laskuun ja jopa masennuksen ehkäisyyn ja parantamiseen.

Omega-3-happoihin kuuluvat alfalinoleenihappo (ALA), dokosaheksaeenihappo (DHA) ja eikosapentaeenihappo (EPA). Ihmisille välttämättömiä ovat ALA ja EPA ja EPA:stakin on selvää hyötyä yleiselle terveydelle. Elimistö pystyy tuottamaan pieniä määriä EPA:aa ALA:sta, mutta ei tarpeeksi täyttämään ns. optimaalista saantia. Ravinnon kokonaisenergiamäärästä tulisi olla suositusten mukaan Omega-3:a noin 1 %.

Levästä uutettu omega-3 kasvissyöjille

Vaikka omega-3:sta saa kasvisperäisistä lähteistä, korkealaatuisia, kasvissyöjille kelpaavia omega-3 -ravintolisiä ei ole hirveästi markkinoilla. Koska nämä rasvahapot ovat meille tärkeitä ja FitLine ajaa yleisen hyvinvoinnin asiaa, PM-International on nyt lanseerannut uuden vegaanisen Omega-3-tuotteensa vastaamaan kovaan kysyntään.

FitLine Omega 3 Vegan on nestemäinen ravintolisä, joka sisältää runsaasti DHA ja EPA -rasvahappoja. Rasvahapot on uutettu mikrolevästä (jota kalat itse syövät) ja tuote sisältää myös hieman auringonkukkaöljyä; se sopiikin erinomaisesti kasvissyöjille, vegaaneille ja kalaa välttäville. Tuote on appelsiinin makuinen, eli sen nauttimisen ei pitäisi olla lainkaan epämiellyttävää.

FitLine Omega 3 Vegan sisältää per 100 ml:fitline omega 3

 • DHA: 2999 mg (125 mg per annos). DHA on yleinen rasvahappo elimistössämme ja mm aivot, silmät ja hermosto sisältävät enemmän DHA kuin muita rasvahappoja. DHA vaikuttaakin mm. aivojen signaalien kulkuun, sydämen pintakudoksen pehmeyteen ja joustavuuteen sekä silmien fosforireseptien toimintaan (näkökykyyn).
 • EPA: 25 mg (1 mg per annos). EPA:a esiintyy pieniä määriä solukalvoissa ja se vaikuttaa moniin elimistömme prosesseihin mm. verenkiertoon, hormonaalisiin tapahtumiin ja aivojen toimintaan.

FitLine Omega 3 Vegan käyttö

Pullon mukana tulee mittakuppi, jossa on merkki yhtä annosta varten (4,17 ml). Omega 3 Vegan on parhaimmillaan, kun sekoittaa yhden mitallisen öljyä vaikka viileään veteen. Päivässä suositellaan nautittavaksi yksi-kaksi mitallista öljyä. Annettua suositusta ei tule ylittää ja lapsille suositellaan normaalia pienempiä annoksia öljyä. Tuotteen käyttö ei myöskään tarkoita, ettei rasvahappoja kannata tai tarvitse hankkia muualta ravinnosta.

FitLine Omega 3 Vegan kokemuksia

Otin nämä kasvisomegat käyttööni muutama viikko sitten. En voi sanoa mitään suuria mullistuksia tapahtuneen olotilassani, toisaalta minähän vaan vaihdoin kalatuotteesta eettisempään kasvisvaihtoehtoon. Suosittelen silti FitLinen Omega 3 Vegania kaikille kasvissyöjille tai kalanmakua karttaville henkilöille; sillä saat varmasti rasvahappotarpeet täytettyä!

FitLine D-Drink juoma – Eroon kehon kuonasta

fitline d-drink

Erilaiset kehon puhdistuskuurit ovat tulleet suosituiksi viime vuosina. Näissä kuureissa pyritään pääsemään eroon kuona-aineista, jotka vaikuttavat negatiivisesti elämänlaatuun ja hyvinvointiin. Nämä aineet voivat olla vaikka ilmansaasteita, raskasmetalleja tai ruoan sisältämiä kemikaaleja. Vuosien saatossa nämä kerääntyvät elimistöön, aiheuttaen erilaisia ongelmia. Myös stressi, huonot ruokailutottumukset, tupakointi tai lääkeaineiden käyttö yms. vaikuttavat kuonan kertymiseen. Varsinkin maksa, munuaiset ja suolisto joutuvat paineen alle. Yleisiä kuonaan liitettäviä oireita ovat mm. migreenit, nivelkivut, pahoinvointi, ihon oireilut, väsymys, sappivaivat ja tulehdusten lisääntyminen.

Koska FitLine ajaa yleisen hyvinvoinnin asiaa tuotteillaan, viime vuoden alussa PM-International lanseerasi D-Drink tuotteensa vastaamaan ihmisten puhdistautumistarpeisiin. Kerron tässä tarkemmin itse tuotteesta ja käyttäjien kokemuksia.

FitLine D-Drink – 14 päivän puhdistuskuuri

D-Drink on ravintolisäjauhe, joka on valmistettu keskenään yhteistyössä toimivista luonnonmukaisista kasvispohjaisista ainesosista. Jauhetta sekoitetaan veteen pussillinen ja valmis viherjuoma nautitaan kerran päivässä, 14 päivän ajan. Kahden viikon aikana D-Drink auttaa elimistöä puhdistautumaan kuona-aineista ja tukee maksan normaalia toimintaa sekä yleistä aineenvaihduntaa.

Vaikutukset pohjautuvat tarkkaan valittuihin ainesosiin. D-Drinkki on valmistettu mm. nokkosuutteesta, parsakaalista, artisokasta, maarianohdakkeesta, karhunlaukusta, merilevästä, kurkumauutteesta, omenasta ja inkivääristä. Ohessa lista D-Drinkin vaikuttavista ravintoaineista:

 • Kuitu: Ravintokuidut ovat kasveista saatavia suurimolekyylisiä hiilihydraatteja, jotka eivät sula tai imeydy elimistössä. Kuitu auttaa varsinkin vatsaongelmien kanssa.
 • Seleeni: Välttämätön, antioksidanttinen hivenaine, joka ehkäisee tulehduksia, lisää vastustuskykyä ja ylläpitää ihon sekä hiusten hyvinvointia.
 • Sinkki: Välttämätön hivenaine, joka on osallisena monien entsyymien ja DNAn muodostuksessa. Tukee mm. vastustuskykyä, ihon ja limakalvojen hyvinvointia ja haavojen parantumista.
 • Kromi: Hivenaine, joka osallistuu mm. hiilihydraattien ja rasvojen aineenvaihduntaan, hermoston toimintaan ja verensokerin säätelyyn.
 • Molybdeeni: Vähemmän tunnettu hivenaine, joka mm. poistaa typpeä elimistöstä, saa raudan liikkeelle ja näin hapen kulkemaan kudoksiin, vaikuttaa kuparin imeytymiseen ja aineenvaihduntaan sekä poistaa liikakuparia maksasta. Se myös auttaa maksaa käsittelemään alkoholia, tehostaa antioksidanttien aktiivisuutta ja pystyy poistamaan joitain karsinogeenejä elimistöstä.
 • Koliini: orgaaninen ioniyhdiste, joka on osa monia elimistön prosesseja, kuten rasvan ja kolesterolin aineenvaihduntaa sekä näiden toimintaa soluissa. Sen riittävä saannin on myös huomattu olevan tärkeä maksan normaalille toiminnalle ja tulehdustekijöiden vähentämiselle.

Kuten näkyy, D-Drinkin sisältämät aineet tukevat monipuolisesti erityisesti aineenvaihduntaa, vastustuskykyä ja maksan hyvinvointia. Kun näitä aineita saa riittävästi, aineenvaihdunta kiihtyy ja tavara niin sanotusti kiertää paremmin ja liikapitoisuudet poistuvat nopeammin. Maksa on erittäin tärkeässä asemassa vierasaineiden hävittämisessä, mitä molybdeeni ja koliini tukevat. Kuitu auttaa suolistoa toimimaan paremmin ja suolemme ovatkin hyvin tärkeä elimistön osa vastustuskykymme kannalta.

D-Drink vaikutukset käytön aikana

fitline d drinkVaikutukset ovat ilmeisesti aika yksilöllisiä, johtuen luultavasti ihmisten yksilöllisistä vaivoista. Monet kuurin aloittaneet kertovat D-Drinkin lisäävän vessassa käymisen tarvetta, oletettavasti aineenvaihdunnan kiihtymisen ja ruoansulatuksen tehostumisen seurauksena. Muutamista päänsäryistä olen kuullut kuurin alussa, mutta nämä ilmeisesti loppuivat ajan kanssa. Joillain vatsan turvotus väheni ja vyötäröltä katosi sentti pari. Monet kertovat kokeneensa pientä väsyneisyyttä, joka sitten väheni kuurin loppua kohden. Johtunee elimistön toiminnan kiihtymisestä?

D-Drinkkiä tosiaan otetaan yksi pussi päivässä, 14 päivän ajan. Kuureja suositellaan 2 kertaa vuodessa ja taukoa tulee mieluusti olla vähintään kaksi viikkoa kuurien välissä. Koska D-Drink tuppaa lisäämään vessareissuja, tuotetta suositellaan käytettäväksi aamulla tai päivällä, ettei uni häiriinny. Lepo on kuitenkin tärkeää myös puhdistuskuurin toimivuuden kannalta.

Muita ohjeita

Jotta puhdistuskuurista saa eniten irti, kannattaa sen aikana kiinnittää huomioita muutamaan asiaan. Riittävä veden juonti on erittäin tärkeää, jotta keho saa tarpeeksi nestettä ja tavara ns. kiertää paremmin niin, että kuona poistuu. Muutama litra päivässä on hyvä lähtökohta. Samoin riittävä levon määrä on kropalle tärkeää, eli unensaannista tulee huolehtia.

Pelkällä D-Drinkin juomisella ei tietenkään pärjää, eli kyllä kuurin aikana pitää ruokaakin syödä. Ravinnon tulisi olla mahdollisimman vihannes- ja hedelmäpainotteista ja proteiinin saannin voi varmistaa esim. pähkinöillä ja pavuilla. Jos riisiä tai pastaa syö, sen tulee olla tummaa. Öljyt ovat hyvät lisä/voin korvike. Gluteenia, liika viljaa (myös tummat leivät), maitotuotteita ja tietenkin sokeria sekä alkoholia tulee välttää.

D-Drink kuuri sopii erittäin hyvin samanaikaiseen käyttöön Optimaalisetin (Activize, Basics, Restorate) kanssa.

D Drinkki kokemuksia

Omalla kohdallani kävin kyllä useammin vessassa kuurin aikana (molempia hätiä, eli ei pelkästä vedestä ollut kyse). Alkuvaiheessa vatsa tuntui miltei hieman turvonneelta ja pientä vääntöäkin tuntui välillä. Samoin perästä tuli aika kamalia tuhahduksia ekalla viikolla. Toisella viikolla tämä ikään kuin kääntyi, eli vatsa rauhoittui selvästi ja ”tunsin” itseni jotenkin hoikemmaksi. Tuntui myös, että energiaa riitti paremmin iltaan asti, ilman nukahtamisen vaikeutumista. Finnejä tuntui pukkaavaan entistä enemmän, ehkä kyse oli ihon puhdistautumisesta. Sain kyllä kehuja, että näytin jotenkin eloisemmalta loppua kohti. Jes!

Muistutan vielä, että ennen kun mitään tällaisia kuureja aloittaa, kannattaa ottaa huomioon kaikki mahdolliset eritystekijät, kuten sairaudet, allergiat, raskaus jnes. Kysy asiantuntijalta, jos et ole varma puhdistuskuurin turvallisuudesta!

FitLine Munogen – Suosittu uutuustuote

fitline munogen

Fitline Munogen on yksi uusimmista FitLine-perheen tuotteista. Suomen markkinoille se saapui loppusyksystä 2017 ja on nopeasti noussut yhdeksi suosituimmista tuoteperheen ravintolisistä perustuotteiden jälkeen. Munogen sisältää useita luonnonmukaisia aineosia, joilla on yhdessä terveydelle myönteisiä synergisiä (keskenään toimivia) vaikutuksia. Itse en ole Munogenia vielä oikeastaan kokeillut, kun en ole sitä tarvinnut, mutta muilta fitskuilijoilta olen saanut suosituksia. Katsotaanpa, mitä purkki sisältää…

FitLine Munogen sisältö

Fitline Munogenin vaikuttavat aineet edistävät hyvinvointia mm. edesauttamalla normaalia veren punasolujen muodostumista sekä aineenvaihdunnan toimintoja. Vaikutukset perustuvat muutamaan pääasialliseen vaikuttavaan aineeseen:

 • B6-vitamiini eli pyridoksiini on vesiliukoinen antioksidanttinen vitamiini. Se on mukana sadoissa entsyymireaktioissa. Sitä tarvitaan mm. aminohappojen, vasta-aineiden ja verisolujen muodostuksessa, sokeriaineenvaihdunnassa sekä hermoston, aivojen ja lihasten toiminnassa.
 • B12-vitamiini eli kobalamiini on vesiliukoinen vitamiini, jota tarvitaan mm. aivojen, hermoston ja veren solujen toimintaan ja kehittymiseen. Sitä tarvitaan varsinkin veren solujen muodostukseen ja hermosolujen toimintaan. Lisäksi kobalamiinia kuluu esimerkiksi hiilihydraattien ja rasvojen hajottamiseen.
 • B9-vitamiini eli foolihappo (folaatti ravinnossa) on varsinkin punasolumuodostukselle välttämätön vesiliukoinen vitamiini. Riittävän folaatin saanti on yhdistetty mm. valtimokovettumataudin ja aivohalvauksen vähentyneeseen riskiin. Lisäksi B9-vitamiinia tarvitaan ruoansulatusjärjestelmän toiminnan ylläpitämiseen.
 • L-arginiini ja L-sitrulliini ovat aminohappoja, orgaanisia yhdisteitä, jotka muodostavat mm. proteiineja. Ihmisille välttämättömiä aminohappoja on 20, joista yhdeksää täytyy saada ravinnosta suoraan. L-arginiini on yksi elimistön eniten tarvitsemia aminohappoja. Se on typpioksidin esiaste; typpioksidi ylläpitää verisuonten laajentumiskykyä, joka mahdollistaa vilkkaamman verenkierron. Arginiinia kuluu myös paljon voimantuotantoon ja onkin kuntoilijoille tutun kreatiinin lähtöaine. L-sitrulliini on tärkeä varsinkin ureakierrossa, eli elimistön ammoniakin poistomenetelmässä.

Miten nämä aineen vaikuttavat käytännössä?

No kuten noita vaikuttavien aineiden kuvauksia lukiessa voin päätellä, Munogen vaikuttaa ensisijaisesti verenkiertoon; B-vitamiinit tukevat veren solujen normaalia muodostumista ja toimintaa ja l-arginiini muodostaa typpioksidia elimistössä, mikä laajentaa verisuonia. Yhdessä nämä mahdollistavat toimivan ääreisverenkierron (verenkierto jaloissa ja käsissä) ja hyvän hapen kulkeutumisen elimistössä. Hyvin toimiva verenkierto ehkäisee tietenkin myös sydän- ja verisuonitauteja sekä vaikuttaa mm. rasituksesta palautumiseen, fyysisten suoritusten tehokkuuteen ja yleiseen jaksamiseen.

munogenFitLine Munogen voi auttaa:

 • verenkierron tehostamisessa
 • yleisen uupumuksen ehkäisyssä
 • haluttomuuden korjaamisessa
 • hapenottokyvyn parantamisessa
 • urheilusuoritusten tehostamisessa

Munogenin käyttö

Tuotteen päivittäinen suositus on kaksi kapselia riittävän nesteen kanssa. Ohjeistusta ei saa ylittää. Yksi purkki sisältää 60 kapselia, eli normaalissa käytössä kuukauden erä. Kapselit voi ottaa tuntemuksien mukaan kerralla, tai vaikka yksi aamulla ja yksi illalla. Tuote ei sovellu raskaana oleville. Verenpaineongelmista yms. kärsivien kannattaa keskustella esim. lääkärin kanssa ennen tuotteen jokapäiväistä käyttöä.

FitLine Solunsuoja – Vahvista vastustuskykyä

fitline solunsuoja

 

Kerroin viime artikkelissa Nivelkunnosta, hieman vähemmän tunnetusta Fitskusta. Tällä kertaa toinen samanlainen; FitLine Solunsuoja on yleistä hyvinvointia edistävä ravintolisä, jonka sisältämät aineet tukevat kehon luonnollista vastustuskykyä ja solujen kuntoa. Solunsuojan antioksidanttiset ainesosat ehkäisevät hapettumista. Nämä antioksidantit on valittu ja tuotu yhteen kätevään ja hyvin imeytyvään tuotteeseen. Solunsuoja sisältää C-, E- ja A-vitamiineja sekä beetakaroteenia, seleeniä ja bioflavonoideja.

Solunsuoja sisältö ja ravintoaineet

Monet ravintoaineet, vitamiinit mukaan lukien, tekevät töitä yhdessä elimistössä sen toiminnan ylläpitämiseksi. Samoin antioksidantit tukevat toisiaan. Tästä syystä kaikkien antioksidanttien saanti on tärkeää; pelkkä C-vitamiinin popsiminen ei riitä. Ennen kun mietitään tätä lisää, niin käydään läpi FitLine Solunsuojan sisältämät aineet.

fitline solunsuoja

 • A-VITAMIINI vahvistaa ihoa, suolistoa sekä hengitys- ja virtsateitä, suojaten näin tulehduksilta. A-vitamiini tunnetaan myös sen yhteydestä hyvään pimeänäköön.
 • BEETAKAROTEENI on A-vitamiinin esimuoto. Beetakaroteeni tunnetaan myös porkkanan värin antajana (karotenoidi).
 • C-VITAMIINI on vesiliukoinen vitamiini ja antioksidantti. C-vitamiinilla on monia terveyshyötyjä, mukaan lukien muiden antioksidanttien tukeminen. C-vitamiini on aivojen kannalta tärkein antioksidantti, sillä se suojaa aivokudosta hapettumiselta. C-vitamiini on välttämätön myös sappihappojen muodostuksessa, raudan imeytymiselle, vitamiinien kiertoon ja monelle muulle toiminnolle.
 • E-VITAMIINI suojaa antioksidanttisesti varsinkin elimistön rasvaisimpia rakenteita. E-vitamiinia sitoutuu paljon happea käyttäviin tai sisältäviin soluihin ja kudoksiin. Tämän lisäksi E-vitamiini osallistuu vastustuskyvyn ylläpitämiseen ja aineenvaihdunnalliseen toimintaan elimistössä. E-vitamiini voi mm. ehkäistä sydän- ja verisuonitautiriskiä ja parantaa tulehtunutta ihoa/kudosta.
 • SELEENI on erittäin tärkeä hivenaine (mineraali) meille ihmisille. Se vahvistaa vastustuskykyä ja suojaa erilaisilta tulehdustiloilta ja haitallisilta vierasperäisiltä aineilta, olivat ne sitten luonnossa esiintyviä raskasmetalleja tai tupakan syöpää aiheuttavia ainesosia. Lisäksi se tukee mm. näköä ja kudosten uusiutumista. Seleenin puute on yhdistetty ainakin tulehduksiin, allergioihin, astmaan, reumoihin sekä unirytmin häiriöihin.

Mitä Solunsuoja tekee?

Kuten jo todettu ja ainesosista voi päätellä, Solunsuojan pääasiallinen vaikutus on antioksidanttinen, eli se suojaa kehon soluja hapettumisstressiltä. Hapettumisreaktiot ovat osa kehon normaalia toimintaa ja monella tapaa välttämättömiä, mutta ajan kanssa ne tekevät hallaa elimistölle. Antioksidantit säätelevät happiradikaalien määrää ja näin ylläpitävät hyvinvointia. Esimerkiksi aivoissa tapahtuu paljon hapettumista vilkkaan aineenvaihdunnan vuoksi ja tiettyjen antioksidanttien uskotaankin vaikuttavan mielialaan.

Yleisesti ottaen Solusuoja ylläpitää hyvinvointia ja tehostaa kehon immuniteettia/vastustuskykyä erilaisia haitallisia tiloja vastaan. Muutamat Solunsuojaa käyttäneet ovatkin kertoneet sen auttaneen toistuvien tulehdusten ja jatkuvan sairastelun torjunnassa, allergiaoireiden hillitsemisessä ja rasituksesta palautumisessa. Lisäksi se vahvistaa ihoa aurinkoa vastaan, eli auringossa ei pala niin helposti.

solunsuojaKäyttöohjeet & kokemuksia

Solunsuojaa ei ole vaikea käyttää; yksi runsas teelusikallinen (7,5g) päivässä, sekoitettuna 150 millilitraan kylmää vettä. Annostusta voi hieman nostaa, jos sen kokee erityisen tarpeelliseksi, esim. siitepölykausina.

Itse olen käyttänyt Solunsuojaa  kylmillä keleillä, kun flunssaa on pahimmillaan liikkeellä. Tässä tarkoituksessa tuote kyllä tuntui toimivan. Olen muualta kyllä kuullut myös toisenlaisia kokemuksia; yksi allerginen kerran kertoi selvinneen pahimmasta siitepölykaudesta ilman erityisiä oireita Solunsuojan avulla.  Kun sen lisäksi vielä käyttää Basicsia, saa vastustuskykyä buustattua mukavasi. Jos esim. sairastelet usein, suosittelen kokeilemaan Solunsuojaa!

FitLine Nivelkunto & Aktiivigeeli

fitline nivelkunto ja aktiivigeeli

fitline nivelkunto ja aktiivigeeli

FitLinen suosituimpia tuotteita Optimaalisetin Activizen, Restoraten ja Basicsin jälkeen on FitLine Nivelkunto -ravintolisä. Nivelkunto nimensä mukaan on tarkoitettu tukemaan nivelten toimintaa mm. tehostamalla kollageenin tuotantoa luuston ja ruston vahvistamiseksi. FitLine Nivelkunto vähentää nivelten kiputiloja, narinaa tai naksumista ja jäykkyyttä, tuoden helpotusta monelle varsinkin vanhemmalle henkilölle yleiselle vaivalle.

Nivelkunnon teho perustuu sen sisältämiin, yhdessä toimiviin ainesosiin. Käydäänpä nämä ja niiden nivelille hyödylliset vaikutukset pikaisesti lävitse.

 • Sinkki on oleellinen monien entsyymeiden muodostuksessa ja DNA:n valmistuksessa. Se tukee myös solujen muodostumista ja vastustuskykyä tulehduksia vastaan. N. 20-30 % elimistön sinkistä varastoituu luustoon.
 • Kupari on välttämätön monien entsyymien tuotannolle. Sitä tarvitaan myös mm. raudan hyödyntämiseen elimistössä. Kuparia tarvitaan luuston ylläpitoon ja kollageeni- ja elastiinisäikeiden välisten liitosten lujittamiseen. Kollageenia on paljon rustoissa ja jänteissä. Suuri osa kuparista varastoituu luustoon.
 • C-vitamiini edistää muun muassa kollageenin muodostumista monissa kehon kudoksissa, kuten luustossa ja rustossa. Se tukee myös raudan imeytymistä.
 • Glukosamiini on amino-monosakkaridi, joka vähenee elimistössä iän myötä. Sitä tarvitaan muun muassa nivelen rustorakenteen kannalta tärkeiden eri aineiden muodostamiseen. Glukosamiini on ollut jo pitkään käytössä nivelvaivojen hoidossa.
 • Kondroitiinisulfaatti on tärkeä osa nivelkudosta ja muita elimistön sidosaineita. Se vaikuttaa erityisesti rustojen joustavuuteen ja kestävyyteen. Nivelneste (nivelten suoja- ja voiteluaine) sisältää paljon kondroitiinisulfaattia.

nivelkuntoNäistä kuvauksista jo näkee, millä tavoin FitLIne Nivelkunto auttaa nivelvaivojen kanssa. Siitä saa kahta luustoon varastoituvaa, aineenvaihdunnalle tärkeää hivenainetta, jotka myös suojaavat elimistöä tulehdustiloilta, kuten niveltulehdukselta. C-vitamiini auttaa elimistöä muodostamaan kollageenia, jota nivelten rusto ja jänteet tarvitsevat toimiakseen kunnolla. Lisäksi se auttaa raudan imeytymään paremmin ja näin vahvistaa luustoa.

Glukosamiini ja kondroitiinisulfaatti tunnetaankin jo yleisemmin nivelten hoidossa ja niiden tehosta on paljon näyttöä; ne muodostavat ruston rakennusaineksia, ehkäisevät sen kulumista ja vaikuttavat sen joustavuuteen sekä vahvuuteen.

aktiivigeeliFitLine Aktiivigeeli

Pm-International mainostaa FitLine Nivelkunnon tueksi Aktiivigeeli-valmistetta, joka viilentää levitysalueen ihoa ja lisää verenkiertoa. Viilennys rentouttaa rauhoittamalla nivelten ja lihasten kiputiloja. Lisääntynyt verenkierto auttaa niveltä paranemaan nopeammin.

Nivelkunto kokemuksia

Kuten jo todettu, Nivelkunto on yksi suosituimmista fitskuista perustuotteiden jälkeen. Positiivisia käyttökokemuksiakin löytyy paljon. Ohessa otteita muutamasta:

Käytän nivelkuntoa 1 mitallisen/pvä aamujuomani seassa ylläpitämään hyvinvointia. Minulla ei ole ollut tähän mennessä nivelteni kanssa mitään ongelmia ja haluan myös tilanteen sellaisena pitää.”

Itselläni magneettikuvattiin rustovamma toisessa polvessa vuosi sitten. Lääkäri määräsi lentopallokiellon ja syksyksi leikkauksen, jos jalka ei levossa parane. Söin Nivelkuntoa säännöllisesti ja pelasin enemmän kuin koskaan. Polvi parani. Äitini sairastaa nivelreumaa, johon hän on joutunut syömään sytostaatteja. Nivelkunnon myötä on sytostaatit jääneet pois.”

Pitkiä matkoja autolla liikkuessani, nivelet ovat myös oireilleet. Olen lisännyt Fitlinen luonnonmukaisen NIVELKUNTO jauheen päivittäiseen käyttööni ja huomaa, että yli puolen vuoden käyttö on selkeästi auttanut ja liikkuminen tuntuu helpolta.”

Anulla todettiin 1.5 vuotta sitten välilevypullistuma. Hän käytti yhdessä muiden FitLine-tuotteiden kanssa aamuin illoin Nivelkuntoa kuukauden ajan. Selkä on nyt kunnossa.”

Itselläni ei ole ongelmia nivelten kanssa ollut, niin ei ole tätä tullut vielä testattua. Mutta kuulemani tarinat ovat oikein kannustavia ja lisäksi uskon FitLine-tuotteiden tehoon. Jos olet pitkään kärsinyt nivelvaivoista, niin kokeile ihmeessä Nivelkuntoa!

FitLine ProB4 – Probioottinen jogurtti

FitLine ProB4 -jogurtti on FitLinen suosituimpia tuotteita Optimaalisetin jälkeen. Kyseessä on vähäkalorinen ja lähes rasvaton, itse valmistettava jogurtti, joka sisältää hyviä maitohappobakteereita ja lisättyä heraproteiinia. Jogurttia saa kiinteänä ja juotavana versiona. ProB4 nimi tulee sen sisältämästä neljästä bakteerikannasta, joilla on ns. probioottinen vaikutus; ne hoitavat suoliston normaalia bakteeristoa ja näin edistävät koko elimistön terveyttä.

Suoliston terveys vaikuttaa koko elimistöön

Suoliston toiminnan perusteet on tunnettu jo pitkään, mutta vasta viime vuosina tiedepiireissäkin on alettu heräämään sen todelliseen merkitykseen ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Uudet tutkimukset ovat antaneet selvää näyttöä siitä, että suoliston bakteeritasapainolla ja terveydellä on suoraa vaikutusta yleiseen hyvinvointiin ja jopa mielenterveyteen.

Tämä johtuu muun muassa siitä, suolistobakteerit saavat suolen erittämään tiettyjä tärkeitä viestiaineita. Näihin kuuluu mm. serotoniini, kuuluisa onnellisuushormoni, josta suuri osa syntyy suolistossa ja kulkeutuu sieltä aivoihin. Hiirillä tehdyissä tutkimuksissa hyviä suolistobakteereja saaneilla hiirillä oli vain puolet stressihormonimääristä ja kaksi kertaa enemmän serotoniinia kuin hiirillä, jotka eivät bakteereja saaneet. Tästä on alkanut syntyä uusi ajatusmalli, jonka mukaan masennustakin tulisi hoitaa enemmän ravinnolla (nimenomaan probioottisella) kuin vain teollisilla lääkkeillä. Suolistobakteerien epätasapainon nähtiin vaikuttavan myös muiden aivon ja mielen sairauksien puhkeamiseen, esim. Alzheimeriin ja skitsofreniaan.

Joitain suoliston bakteerikannan tehtäviä:

 • Tukee suoliston perustoimintaa, mm. suolen motileetti, liman eritys ja ravinnon imeytyminen.
 • Ylläpitää suolen seinämiä vahvistamalla liitoskohtia
 • Ehkäisee huonojen bakteerien kasvua säätelemällä suolen pH:ta, ilmentämällä antimikrobitekijöitä, ja kilpailemalla kiinnityspaikoista musiini/epiteelisolujen pinnalla
 • Auttaa hajottamaan proteiineja sekä sulattamaan laktoosia ja muita hiilihydraatteja
 • Ehkäisee tulehdusta aiheuttavien aineiden tuotantoa
 • Ylläpitää elimistön vastustuskykyä sairauksia vastaan
 • Dekonjugoi ja erittää sappihappoja sekä kolesterolia
 • Syntetisoi B- ja K-vitamiineja, joitain rasvahappoja ja kierrättää aminohappoja

Tutkimusprofessori Pentti Huovinen on ennustanut, että elimistön bakteerien muokkaaminen tulee olemaan seuraava suuri läpimurto lääketieteessä. Näistä voi olla apua esim. diabeteksen, sydän- ja verisuonisairauksien sekä lihavuuden hoidossa ja ehkäisyssä. Näyttöä on myös bakteerien tehokkuudesta allergioiden, atooppisen ihon, vatsavaivojen, ripulin ja flunssan ehkäisystä.

Mikä on probiootti

Probiootit ovat eläviä mikrobeja, jotka hoitavat ruoansulatuselimistön omaa mikrobikantaa. Mikrobit ovat mikroskooppisen pieniä eliöitä, alkueliöitä, pienleviä, bakteereita, home-eliöitä, hiivoja ja arkeoneita. Probioottisia mikrobeja ovat pääsääntöisesti maitohappobakteerit ja jotkut hiivat.

fitline jogurttiFitLine jogurtti

 

ProB4 sisältää neljää eri bakteerikantaa; bi­fidobakteereita, lactobacillus acidophilus- ja lactobacillus bulgaricus- bakteereita sekä streptokkeja. Nämä ovat kaikki joko osa joko suun, nielun, vatsan tai suoliston normaalikantaa tai hoitavat niitä jollain tavalla. Lisäksi ProB4 sisältää luontaista makeutusaine inuliinia, joka on myös prebiootti; sulamaton komponentti, joka edesauttaa bakteerikantojen kasvua paksusuolessa.

Monet FitLine-jogurttia kokeilleet ovat todenneen sen auttaneen esim. ruoansulatusongelmissa, sairastelun vähentymisessä ja yleisen hyvän olon edistämisessä.

Käyttöohjeet

ProB4:n valmistus onnistuu parhaiten FitLinen omalla valmistussetillä, johon kuuluu valmistus- ja haudutusastiat. Valmistukseen tarvitsee litran iskukuumennettua (UHT) maitoa. Maidon tulee huoneenlämpöistä; sitä voi lämmittää vesihauteessa jos ei jaksa odotella. Kaada puoli litraa jugurtin valmistusastiaan ja lisää jugurttijauhe. Sekoita kunnes jauhe on kokonaan liuennut ja lisää jäljelle jäänyt maito. Sekoita vielä hieman ja sulje astian kansi tiiviisti kiinni.

Tämän jälkeen kaada kiehuvaa vettä haudutusastiaan niin, että sen sisällä olevat ulokkeet peittyvät. Laita valmistusastia haudutusastian sisälle ja sulje kansi. Jogurtti tarvitsee n. 11 tuntia haudutusta huoneenlämmössä, jonka jälkeen sen voi siirtää jääkaappiin jäähtymään. Jäähdyttyään jogurtti on valmista.

Jogurtti säilyy jääkaapissa 7-10 päivää. Vaikka jogurtti on omasta mielestäni hyvänmakuista sellaisenaan, voi siihen tarjoilun yhteydessä lisää vaikka marjoja tai mysliä mielensä mukaan. Muista, että valmistuksessa käytetyn maidon rasvapitoisuus (ja määrä) vaikuttaa jogurtin kiinteyteen.

Ei kun kokeilemaan! FitLine ProB4 toimii parhaiten yhteistyössä FitLine Basicsin kanssa, joka on myös suolistoa hoitava valmiste. Näillä saa hyvän pohjan suoliston – eli koko kehon terveydelle!

Herbaslim-tee painonhallintaan

herbaslim tee

FitLinen painonhallintaa tukevien tuotteiden keskiössä on Herbaslim. Kyseessä on luonnollinen yrttitee, jonka tarkkaan valikoidut ainesosat kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja auttavat näin tehostamaan energiankulutusta ja laihduttamista. Lisäksi Herbaslim auttaa kehoa poistamaan kuona-aineita ja tukee elimistön nestetasapainoa.

Ainutlaatuinen yhdistelmä valikoituja yrttejä

Herbaslim sisältää 21,4 prosenttisesti piparminttua, saman verran kiinanruusua, 6 prosenttisesti lakritsijuurta ja pienemmissä määrin omenaa, koivunlehteä, sitruunan kuorta, ruusunmarjaa, silmäruohoa ja karhunvatukan lehteä. Yhdessä nämä tuottavat miellyttävän, luonnollisen raikkaan makuelämyksen muiden hyötyjensä lisäksi.

Piparmintulla on vahvan makunsa lisäksi huomattu ruoansulatuksen ongelmia lieventäviä vaikutuksia. Kiinanruusu sisältää antioksidantteja, jotka auttavat elimistöä suojautumaan ja puhdistumaan haitallisilta aineilta. Lakritsijuuren vaikuttavilla ainesosilla on ositettu antioksidanttisia, tulehdusta hillitseviä ja maksan sekä munuaisten toimintaa tukevia vaikutuksia. Omenalla on tunnetusti monia terveyshyötyjä ja samoin sitruunalla. Ruusunmarja on antioksidantti ja sitä on käytetty ehkäisemään tulehduksia, päänsärkyä ja pahoinvointia.

Herbaslim käyttöohjeet

Herbaslimin suositeltu päiväannos on 3-5 kupillista. Yhden tai useamman voi juoda vaikka heti aamusta joko yksinään tai Activizeen ja/tai Restorateen sekoitettuna. Kaada noin 200 millilitraa kiehuvaa vettä runsaaseen teelusikalliseen (2,5g) teetä. Hauduta noin 7 minuuttia ja sitten kaada suodattimen läpi ja nauti. Huomioi, että teetä voi hauduttaa kaksi kertaa makua menettämättä. Juoman voi hauduttamisen jälkeen jäähdyttää miellyttävän raikkaaksi jääteeksi silloin, kun lämmin juoma ei maistu.

Herbaslim kokemuksia

Yrttiteetä itse juotuani voin todeta sen toimivuuden. Heti aamulla juotuna se aktivoi aineenvaihduntaa ja pistää tavaran kiertämään, niin sanotusti. Tästä syystä se sopii painon kanssa kamppaileville.

Teen tarkoitus on puhdistaa elimistöä kuona-aineista ja siltä se tuntuukin. Kaiken lisäksi se maistuu oikein hyvältä, mukavan minttuiselta. Herbaslim on yksi suosituimmista fitskuista, sen nimeen vannovat tuhannet ihmiset ympäri maailmaa.

FitLine Basics – Suoliston hoivaa

ravintolisä suolisto

Usein kuulee sanottavan, että ihmisen terveys lähtee suolistosta. Tälle on yksinkertainen syy: suolistossa ravintoaineet imeytyvät elimistöön ja tämän lisäksi se ylläpitää ihmisen vastustuskykyä tauteja vastaan. Yhteyksiä suoliston terveyden ja aivojen toiminnankin väliltä on löydetty. Terve ruoansulatusjärjestelmä imeyttää ravintoaineet tehokkaammin, ehkäisee ylimääräisen energian saantia ja vähentää pahoinvointia sekä muita ongelmia.

Juuri tästä syystä FitLine Optimaalisettiin kuuluu oleellisena osana FitLine Basics. Nimensä mukaan tuotetta voi pitää koko tuoteperheen oleellisempana osana.  Kyseessä on monia ruoansulatusentsyymejä ja vitamiineja sekä muita aineita sisältävä jauhe, jota sekoitetaan veteen ja juodaan aina päivän alkaessa (usein Activizen kanssa tehojuomana).

Basics sisältö ja vaikutus

Basicsin pääasiallinen tehtävä on siis hoivata suolistoa ja sen terveyttä ja tätä kautta tukea elimistön toimintaa kokonaisvaltaisesti. Se puhdistaa suolistoa kuonasta, mahdollistaa paremman ravinteiden imeytymisen, rakentaa bakteerikantaa ja suojaa solua vapailta radikaaleilta (antioksidanttinen vaikutus). Basics sisältää mm:

 • C-vitamiinia: Antioksidantti, edistää kalsiumin, B12-vitamiinin, foolihapon ja raudan imeytymistä
 • E-vitamiinia: Antioksidantti, toimii yhdessä C-vitamiinin kanssa, edistää vastustuskykyä
 • A-vitamiinia: Tärkeä luustolle ja näölle (välttämätön hämäränäölle)
 • Ravintokuituja: Edistävät suoliston toimintaa, ehkäisevät ruoansulatusongelmia
 • Ruoansulatusentsyymejä: Amylaasi pilkkoo tärkkelystä, laktaasi laktoosia, proteaasi proteiineja, sellulaasi selluloosaa ja lipaasi rasvoja
 • Maitohappobakteereja: Suolistossa eläviä, symbionttisia bakteereja, jotka tukevat sen toimintaa
 • Seleeniä: Välttämätön hivenaine, joka ehkäisee tulehduksia ja suojaa elimistöä esim. karsinogeeneilta ja muilta haitallisilta aineilta
 • Vihreäteeuutetta: Vihreällä teellä on useita hyödyllisiä vaikutuksia, jotka tulevat sen sisältämistä katekiineista
 • Beetakaroteenia: Antioksidantti ja A-vitamiinin esiaste

Näistä voi jo nähdä millä tavalla Basics vaikuttaa elimistössä. Monet ihmiset kärsivät ruoansulatusongelmista ja vatsavaivoista, eikä näiden yhteyttä ravintoaineellisiin puutteisiin osata aina yhdistää. Kuitujen merkityksen varmaan kaikki suomalaiset jo tietävät, mutta kaikkia suoliston ongelmia ei kaurapuurolla kuitenkaan korjata.

Basics kokemuksia

Basicsia kokeilleet ovat saaneet sillä helpotusta muun muassa turvotukseen, ummetukseen, ilmavaivoihin, vatsapuruihin, flunssaisuuteen ja yleiseen huonoon oloon. Tuotteen sisältämillä suolistobakteereilla on todettu vahva yhteys myös aivojen toimintaan, eli mielialaan. Jotkut tutkijat ovat jopa sitä mieltä, että masennus- ja ahdistustiloja voi hoitaa bakteerikannasta huolehtimalla. Ihmeitä ei tietenkään kannata miltään ravintolisältä odottaa, mutta näiden aineiden terveysvaikutukset on tieteellisesti todistettu.

Ohessa yksi käyttäjäkokemus FitLine Basicsin käytöstä:

Suunnilleen viikon verran aloituksesta kärsin jonkinmoisista vatsakivuista, mutta sen jälkeen koitti vapaus kaikesta kärsimyksestä ja tuskasta. Vatsa alkoi toimia säännöllisesti. Aineenvaihdunta on tehostunut ihan huimasti. Turvotukset ja kivut on poissa. Housut ei purista. Ihan selvästi ruoka sulaa paljon paremmin. En ole tuntenut edes ähkyä ”mättöruokailujen” jälkeen, koska olen ennen ruokaa ottanut Basics annoksen ja antanut kropalle lisää entsyymejä ruoan sulattamiseksi. Matkoillakaan ei ole tarvinnut enää kärsiä ummetuksesta. Onhan sekin melko mukava parannus elämänlaatuun.

Toinen mihin Basics on suunniteltu avuksi on vastustuskyvyn parantaminen. Mulla se oli aivan onneton ennen Fitskujen aloittamista. Olin edeltävänä talvena viikon terve. Kannoin kaikki rahani apteekkiin ja luontaistuotekauppoihin. Jatkuva flunssa, vähintään aina nuha ja yskä, usein myös kuumetta. Ja lapsilla ihan sama juttu. Me oltiin ihan sairasta sakkia. Aloin antaa Fitskuja lapsillekin säännöllisesti, tietysti painon  mukaan. Nyt kun eletään uutta talvea itsellä ei ole ollut yhtään flunssaa.”

–          Energianetsijä (http://www.energianetsija.fi)

Vastaavia kokemuksia löytyy useita. Useimmiten Basicsia kuitenkin käytetään yhdessä Activizen ja Restoraten kanssa, joten näiden yksittäiset vaikutukset eivät ehkä ole aina niin selviä.

Käyttöohjeet

Nauti yksi pussillinen päivässä sekoitettuna 180 millilitraan normaalia vettä. Basicsia voi sekoittaa samaan juomaan Activizen kanssa, joka on tarkoitus juoda heti aamusta. Tätä yhdistelmää voi hankkia myös erillisenä Powercoctail-nimisessä paketissa.

Kannattaa huomioida, että usein käytön aloitettua voi tuntea noin viikon verran vatsapuruja tai muita vastaavia tuntemuksia, kun vatsalla kestää hieman tottua tällaiseen ravintoainepommiin. Tämä kyllä väistyy nopeasti ja tilalle tulee parempaa oloa. Kun Basicsia käyttää ohjeistuksen mukaisesti, ei mitään erityisiä ongelmia pitäisi syntyä. Allergikkojen tai erikoisista terveydentiloista kärsivien kannattaa tietenkin konsultoida lääkäriä tai vastaavaa ammattilaista. Tuoteseloste kannattaa aina lukea läpi, ennen kuin lähtee kokeilemaan.